اصل درمان یبوست: آموزش توالت رفتن (Toilet training)

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در یک جمله: « روزی سه بار بعد از هر وعده غذایی و یا حداقل بعد صبحانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دستشویی بنشیند. »

چرا؟!

به این دلیل:

نکته اساسی که برای درمان یبوست به همه مراجعینم توصیه می کنم این است که به « احساس دفع مدفوع» خود احترام بگذارید! سیستم دفع مدفوع در بدن به گونه ایست که وقتی در فرد احساس دفع مدفوع ایجاد می شود؛ اگر به این احساس توجه نشود و در آن زمان دفع مدفوع اتفاق نیفتد این احساس در ذهن از بین می رود. این موضوع را حتما بارها تجربه کرده اید! مدفوعی که دفع نمی شود در انتهای روده باقی می ماند و آب آن گرفته تر می شود و به مرور به مدفوع بسیار سفت تری تبدیل می شود. حالا دفع این مدفوع سفت سخت تر و دردناک می شود. این مدفوع سفت به دلیل ایجاد درد زمان خارج شدن به ویژه برای کودکان مانع بزرگی برای دفع مدفوع است. و به این ترتیب مدفوع در روده باز هم باقی مانده و این سیکل معیوب بارها بارها تکرار می شود و دفع دردناک این مدفوع سفت برای هر فردی به خصوص برای کودک به کابوسی همراه با گریه و ناراحتی تبدیل می شود.

بنابراین باید این سیکل معیوب را با آموزش توالت رفتن صحیح (Toilet training) بشکنیم. این اساس درمان یبوست است.

گام اول این آموزش استفاده از رفلکس گاستروکولیک است! به زبان ساده وقتی غذا می خوریم و معده ما متسع می شود؛ احساس دفع پیدا می کنیم. باید به کودک یاد دهیم ازا این احساسش برای دفع استفاده کند.

چطور؟!

ساده است!

روزی سه بار بعد از هر وعده غذایی و یا حداقل بعد صبحانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دستشویی بنشیند.

این مهم ترین زمانی است که در بدن احساس دفع ایجاد می شود و به مرور کودک، ذهنش، روده اش!، یاد می گیرند از این زمان برای دفع مدفوع استفاده کنند، قبل از آنکه مدفوع در روده بماند و سفت شود.

نکات و تجربه های مهم:

  • پای کودکان زمان نشستن به فرم دستشویی ایرانی درد می گیرد. پس خسته می شوند و در دستشویی نمی مانند. پس قطعا اگر می خواهید موفق شوید از لگن های زیبای توالت کودکان یا از رابط دستشویی فرنگی استفاده کنید.
  • کودکان در دستشویی بدبو و کثیف نمی مانند! پس دستشویی یا حمام (محلی که برای لگن در نظر می گیرید) خوش بو باشد و دیوارها را بابرچسب های کودکانه جذاب کنید. نگران نباشید چند ماه است. راحت هم کنده و تمیز می شوند!
  • من به مراجعینم توصیه می کنم اسباب بازی یا کتاب پلاستیکی مخصوص دستشویی در نظر بگیرید تا این زمان برای کودک کوتاه به نظر آید.
  • انجام این روند تنها با تشویق و بازی عملی است. اجبار قطعا نتیجه معکوس می دهد.
۳.۸/۵.۰
۴ بازخورد
این مطلب چقدر مفید بود؟
  1. ۵
  2. ۴
  3. ۳
  4. ۲
  5. ۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.